У Раді підтримали законопроект, що має відстежувати отримання субсидій та інших державних допомог

20.09.2019, 17:55
42959

На черговому засіданні Верховна Рада підтримала законопроект в першому читанні про верифікацію та моніторинг державних виплат .  “За” таке рішення проголосували 254 нардепа.

Читайте також: У Парламенті збираються перейменувати місто Переяслав-Хмельницький

″Ми пропонуємо надати Міністерству фінансів можливість запустити програмне забезпечення, що могло б визначати проблемні моменти і повідомляти про них відповідним органам″, – сказав голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Перевірку виплат будуть проводити на  спеціальній інформаційно-аналітичної платформі. Наприклад, під час звернення на отримання певної допомоги орган, що їх виплачує, спочатку повинен відправити запит на таку платформу для перевірки відповідності поданої інформації.

Крім цього, передбачається також поточна верифікація і ретроспективна, тобто перевірка інформації про одержувачів, які раніше були реципієнтами держвиплат (але не більше трьох років з дня закінчення їх отримання).

При верифікації законопроект пропонує в тому числі, використовувати інформацію про відкриті в банках рахунки на ім’я одержувача держвиплат і операціях по ним,  інформацію про перетин державного кордону.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com