У РФ намагаються приховувати злочини військових, які повернулися з війни

24.10.2023, 23:07
148740

Провладні російські ЗМІ отримали нові вказівки від адміністрації Володимира Путіна. Зокрема, їх просять не публікувати новини про злочини, які вчиняють росіяни, що повернулися з війни з Україною.

Читайте також: ЗСУ просунулися південніше Бахмута: ISW про успіхи на фронті

Про це пише “Медуза”.

“Кримінал завжди дає хороший трафік, а згадка про СВО в заголовку підігріває аудиторію, робить новину більш клікабельною”, – пояснило одне із джерел.

Для прикладу, в середині жовтня “Лента.ру” повідомляла про те, що “колишній вагнерівець повернувся зі СВО і зарізав бабусю-інваліда через гроші”.

Подібні публікації також регулярно з’являлися у провладних телеграм-каналах ы регіональних ЗМІ, підконтрольних місцевим адміністраціям.

Зазначається, що обмеження на такі новини “назріли, щоб росіяни не вважали бійців потенційними злочинцями, не боялися їхнього повернення”, – мовиться у повідомленні.

Так, на сайтах популярних таблоїдів “Комсомольська правда” та “Московський комсомолець” немає новин про злочини, скоєні учасниками війни. Проте можна знайти чимало позитивних текстів про них. Наприклад, “КП” розповідала, як “як боєць СВО” несподівано прийшов до школи до своєї доньки та подарував їй квіти, а інший військовий повернувся з України “з букетами для дружини та матері”.

Джерело “Медузи”, близьке до адміністрації Путіна, підкреслило: “Є бажання показати, що з фронту повертаються реально ввічливі, чуйні та дбайливі люди”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com