У РФ “збирають” 300 тисяч солдатів для оточення Харкова, – ЗМІ

22.03.2024, 17:00
156173

Міноборони РФ хоче набрати у війська 300 тис. чоловік для наступу на Харків і його оточення.

Читайте також: Масований удар по Україні ракетами та дронами: де лунали вибухи та які наслідки (фото)

Про це повідомляє “Верстка” з посиланням на чотири джерела, близькі до адміністрації президента і в міноборони РФ. “Наступний за планом – Харків, зі збереженням міста. А це можливо тільки в разі оточення. Не вистачає 300 тисяч “рил”. Тому все вже готово до мобілізації 2.0″, – сказало джерело у внутрішньополітичному блоці АП РФ.

Зазначається, що на фронт можуть насильно відправити резервістів, “загнати на контракт” строковиків, а також мобілізувати росіян, які зараз у запасі.

Осаджувати найбільше місто на сході України – Харків – відправлять тих, хто зараз “прикриває” кордони від обстрілів ЗСУ під Бєлгородом і Курськом.

“А їх змінять строковики – без місяця дембеля та резервісти”, – сказано в публікації.

У кількох військкоматах і держструктурах у Москві “Верстці” підтвердили, що наразі займаються підготовкою “броней” від мобілізації. Також джерела в Міноборони розповіли ресурсу про підготовку зборів, за підсумками яких щонайменше частину “запасників” хочуть мобілізувати або примусити підписати контракт і відправити воювати в Україну.

“Ідея примушувати підписувати контракт “не миттям так катанням” пов’язана з тим, що потік охочих поїхати воювати з Україною вичерпується. Порівняно з початком 2023 року, коли, за словами Шойгу (міністр оборони РФ – УНІАН), Міноборони отримало приблизно 400 тисяч нових солдатів, темпи набору сильно знизилися”, – ідеться в статті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com