У Рівному депутати хотіли заборонити у місті святкування Хелловіну

24.10.2019, 18:13
48723

Депутатам Рівненської міської ради запропонували розглянути рішення про заборону в місті реклами Хеловіну та відзначення цього свята у школах та комунальних закладах. В решті-решт, текст рішення змінили, додавши слово “рекомендувати”.

Читайте також: У Дніпрі після святкування Дня міста знайшли мертвим бійця АТО

Як повідомляє UA:Рівне, на сесії до трибуни вийшов Олександр Третяк, ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської.

Він зачитав звернення, яке, за його словами, доручили озвучити голови всіх християнських конфесій міста. Причина – реклама Хеловіну одним із торгових центрів.  За словами Третяка, реклама Хеловіну із дівчиною в гримі негативно впливає на дітей та молодь, пропагує “суїцид та насилля” і порушує Закон України “Про рекламу”.

“В українській культурі є чимало хороших свят, підтримка яких була би більш доречною”, – наголосив він. Після перерви депутатка Тетяна Чубай зачитала уривок із проекту рішення, який пропонувався на розгляд і в який внесли правки: “…заборонити пропаганду Хеловіну в місті Рівне, в тому числі зовнішню рекламу та відзначення будь-яких заходів в закладах освіти і культури комунальної власності… Контроль за виконанням цього рішення доручити секретарю міської ради Паладійчуку Сергію, УЖКГ та управлінню архітектури – контроль за рекламою”. Міський голова Володимир Хомко розкритикував проект рішення за недосконалість.

Зрештою, рішення ухвалили під кінець засідання. Оскільки прямої заборони міськрада вжити не може, до слова “заборонити” додали “рекомендувати”. В такій редакції документ підтримали 26 депутатів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com