У РНБО заявили, що за рішенням КСУ стоять зовнішні сили

29.10.2020, 20:26
87789

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сумнівається, що скасування відповідальності за недостовірні дані в деклараціях було рішенням суддів Констітуціолнного Суду. Про це він сказав увечері в четвер, 29 жовтня, на терміновому засіданні Ради Національної безпеки і оборони.

Читайте також: Зеленський відреагував на рішення КСУ про систему декларації (відео)

“Я не знаю, хто за цим стоїть. Я не впевнений, що всі судді Конституційного Суду дійсно самі вирішили зробити те, що вони вчора зробили. Точніше – натворили”, – сказав Зеленський.

У свою чергу, глава РНБО Олексій Данилов заявив про існування цілого плану з підриву основ української державності.

“Ряд останніх подій, пов’язаних з рішеннями Конституційного Суду України, дає істотні причини вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності. В даному випадку КСУ виступає криголамом у досягненнях України на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції, руйнуючи антикорупційне законодавство, приймаючи персонально мотивоване рішення щодо антикорупційних органів”, – сказав Данилов.

Він нагадав, що в лютому минулого року КСУ визнав неконституційним закон про незаконне збагачення, в результаті чого були закриті гучні кримінальні справи. А 27 жовтня суд фактично ліквідував е-декларації.

“Такі дії суду мають ряд не просто негативних, а катастрофічних наслідків, як у внутрішньому, так і в зовнішньому вимірі нашої країни”, – підкреслив глава РНБО.

Він також зазначив, що скандальне рішення було прийнято відразу після місцевих виборів.

“Синхронізація цих подій свідчить про цілеспрямованість і продуманість антидержавних дій. Виникає питання: які зовнішні і внутрішні сили диригують цією ситуацією? Хто зацікавлений у максимальному ослабленні української влади, влади президента і згортання європейської інтеграції?” – резюмував Данилов.

По закінченню засідання РНБО в терміновому порядку було зібрано засідання Кабінету Міністрів України в Офісі президента.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com