У РНБО збираються зняти гриф таємності з оборонних закупівель

16.07.2019, 19:51
33379

У Раді національної безпеки і оборони хочуть змінити процедуру оборонного замовлення, близько 90% яких зараз проводять таємно. Про це заявив новий секретар РНБО Олександр Данилюк на форумі ″Встановлення справедливості – порядок денний для майбутнього парламенту″ в Києві.

Читайте також: Данилюк зробив неочікуване одкровення щодо посади прем’єр-міністра

За словами Данилюка, близько 90% замовлень зі сфери оборони відбуваються у таємному режимі. Очевидно, що коли це відбувається, на цьому хтось заробляє, або як мінімум гроші застосовуються неефективно. Тому має бути застосований принцип мінімально доцільної таємності, який діє у різних країнах світу. Тобто мінімально те, що справді треба, – тримати таємно, а до решти мають застосовуватися прозорі, конкурентні процедури.

Зокрема, Данилюк додав, що потрібно впроваджувати декілька законопроєктів, які стосуються реформи СБУ та створення Служби фінансових розслідувань.

Секретар РНБО зазначив, що це має бути пакет реформ, бо без реформи СБУ інші сфери не реформуються.

Я впевнений, що парламент прийме ці закони, і тоді ми пройдемо ключовий рубікон. Це не останні реформи, але вони не будуть безрезультативними″, – зазначив секретар РНБО.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com