У Росії розбився і спалахнув вантажний літак: на борту було 7 осіб, серед них – двоє українців

3.11.2021, 21:03
104315

У середу, 3 листопада, вантажний літак Ан-12, що належав білоруській авіакомпанії “Гродно”, зазнав катастрофи, здійснюючи посадку в російському місті Іркутську.

Читайте також: На Буковині під колесом трактора загинула жінка, яка намагалася врятувати чоловіка, на якого впала металева фриза

Про це повідомляє Telegram-канал SHOT.

Борт летів із Якутська, повертаючись в аеропорт базування після перевезення продуктів та господарських товарів на Чукотку. На висоті 240 метрів екіпаж запросив у диспетчера відхід на друге коло, після чого його мітка на радарі зникла.

Як з’ясувалося, літак не долетів до аеродрому та упав біля села Пивовариха під Іркутськом, за 4 кілометри від злітно-посадкової смуги. Падіння літака спричинило пожежу, яку ліквідували рятувальники МНС.

На борту літака перебувало семеро людей — п’ятеро членів екіпажу та двоє осіб, які супроводжували вантаж. Ймовірно, всі вони загинули.

Серед загиблих було двоє українців – 50-річний другий пілот Олег Щучка та 60-річний Олександр Чупрієнко. В авіакатастрофі також загинули троє громадян Білорусі та двоє росіян.

За фактом катастрофи порушено кримінальну справу. Її причиною могли стати неправильні дії екіпажу за поганих погодних умов. Посадку ускладнювали сильні вітер та хуртовина.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com