У Росії судять мешканку Маріуполя, яку вважали “родичкою Навального”: у чому звинувачують дівчину

30.11.2023, 11:32
150609

У російському місті Ростов-на-Дону розпочалося показове судове слухання у справі  25-річної мешканки Маріуполя Ірини Навальної, яку звинувачують в “тероризмі”.

Читайте також: Джамалу заочно заарештували в Росії: відома цинічна причина

Про це повідомляє obozrevatel.

Навесні 2022 року дівчина разом із її мамою Олександрою Столяр намагалася виїхати із Маріуполя, заблокованого російськими окупантами. Труднощі були не тільки через блокаду, але й через її прізвище. Ірину Навальну вважали родичкою відомого російського опозиціонера. Зрештою їм усе ж вдалося вирватися з-під окупації і переїхати на Житомирщину.

У вересні минулого року Ірина повернулася до Маріуполя, щоб провідати бабусю, яка там залишилася, та забрати деякі речі. 27 вересня дівчина раптово зникла.

Лише згодом рідні дізналися, що вона перебуває у Донецькому СІЗО. Окупанти заявили, що Ірина нібито вступила в змову із українською спецслужбою і приїхала в Маріуполь, щоб забрати зі схованки вибуховий пристрій, який під час так званого “референдуму” мала закласти в приміщення окупаційної адміністрації міста.

Дівчину змусили записати відео, де вона зізнається у тому, що зберігала вибуховий пристрій.

Мама Ірини розповідала, що донька, після СІЗО, мала дуже поганий вигляд, її шкіра була вкрита якимись виразками. Її співкамерниця розповіла, що дівчину привезли побитою, у чорних гематомах.

Мати добивалася визволення доньки. Знайшла адвоката. Відтоді Ірина своєї провини не визнала, бо відчула, що її права будуть захищеними.

Наступне судове засідання призначено на 21 грудня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com