У Росії відновилися протести на підтримку Навального: затримано понад 400 осібпро

31.01.2021, 11:28
93889

У Росії 31 січня відновилися протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального, який наразі перебуває у СІЗО.

Читайте також: “Росія без Путіна”: у Хабаровську пройшли нові протести (фото)

У Москві і Санкт-Петербурзі готуються до мітингів. Силовики перекривають центри міст, повідомляють про обмеження у роботі метро і зганяють на вулиці автозаки. У Москві вже відомо про шістьох затриманих, – повідомляють ФАКТИ. ICTV.

Тим часом в інших російських містах мітинги тривають. ОМОН затримує людей на акціях в Іркутську, Новосибірську, Барнаулі, Новокузнецьку, Якутську і Кемерово.

У Владивостоці, Улан-Уде і Красноярську правоохоронці продовжують затримувати учасників мирних зібрань, які водять хороводи. У Челябінську силовики б’ють протестувальників кийками.

За інформацією ОВД-інфо, загалом затримали вже 419 людей. Найбільше затриманих у Владивостоці (108), Красноярську (72) і Новосибірську (52).

Чому в Росії почалися протести

Протести в Росії почалися 23 січня. Люди вийшли на вулиці міст з вимогою звільнити російського опозиціонера Олексія Навального з СІЗО.

Політика затримали в московському аеропорту Шереметьєво 17 січня, коли він повертався з Німеччини, де кілька місяців лікувався після того, як його отруїли “Новачком” у Томську.

Федеральна служба виконання покарань Росії затримання опозиціонера пояснила тим, що він ухилявся від контролю під час випробувального терміну у справі Ів Роше і з 29 грудня оголосила його в розшук.

Сам Навальний своє затримання називає незаконним. Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі “Матроська тиша”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com