У Росії заарештували куратора мережі прокремлівських телеграм-каналів

16.07.2023, 09:24
143761

У Росії заарештували екс-полковника ФСБ Михайла Полякова, якого називають куратором мережі прокремлівських телеграм-каналів. Він також виконував замовлення мерії Москви.

Читайте також: Росія створює “мережу в’язниць” для українців – АР

Як повідомляє російське видання “Важливі історії“, раніше Поляков очолював службу в Управлінні по захисту конституційного ладу УФСБ по Москві і області, яка займається політичними переслідуваннями.

“За словами нашого співрозмовника, Поляков курирував провладні телеграм-канали за погодженням з першим заступником глави Адміністрації президента РФ Сергієм Кирієнком.  Крім цього, Поляков виконував замовлення мерії Москви. Екс-полковник ФСБ працював разом з Олексієм Гореславським – головою “Інституту розвитку Інтернету” і колишнім керівником АНО “Діалог”. Структури під керівництвом Гореславського займалися просуванням кремлівського порядку в ЗМІ та соцмережах”, – йдеться в повідомленні.

Арешт Полякова пов’язаний з тим, що він почав “займатися комерцією” в прокремлівських телеграм-каналах і не погодив це з керівництвом. Тверський суд Москви відправив його і ще одного фігуранта справи, гендиректора компанії “Спадщина” Олександра Саніна в СІЗО.

“Їх підозрюють у вимаганні $66 тисяч доларів у керівництва групи компаній “Ланіт” за видалення постів і тримісячний “блок на негатив”. Телеграм-канал 112 називає Полякова адміністратором прокремлівських каналів “Кремлівська прачка”, “Силовики”, “Незигар” і менш провладного Brief. В сумі у цих каналів понад 1,3 млн підписників. Їх регулярно цитують пропагандисти, наприклад Володимир Соловйов, та інші прокремлівські діячі. “Силовики” і Brief заперечують причетність колишнього полковника ФСБ до адміністрування ресурсів”, – зазначає видання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com