У Санкт-Петербурзі суд визнав, що цитата Путіна дискредитує російську армію (фото)

11.04.2022, 11:02
117201

Суд у Санкт-Петербурзі визнав винним за статтею про дискредитацію російської армії місцевого мешканця Артура Дмитрієва, який вийшов на одиночний пікет із плакатом антивоєнного змісту.

Рішення суду, яким активіста було оштрафовано на 30 тисяч російських рублів, він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

В ухвалі суду йдеться про те, що 7 квітня Дмитрієв стояв у вестибюлі станції метро “Парнас” з плакатом, на якому було написано: “Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя та сліз, що забути це неможливо. І немає прощення та виправдання тим, хто знову замишляє агресивні плани”.

Поліція затримала активіста. Він провів ніч у поліцейському відділку і тільки наступного вечора суд розглянув адміністративну справу за звинуваченням у дискредитації російської армії (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП РФ).

Суд ухвалив рішення, що Дмитрієв “формував думку про участь Збройних сил Росії у війні, а не у спеціальній військовій операції, чим спотворював та дискредитував завдання щодо використання Збройних сил за межами РФ…”.

Як зауважив активіст, на плакаті він використав цитату російського президента Володимира Путіна, яку він сказав на Параді Перемоги 9 травня 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com