У Сенат США передали резолюцію про імпічмент Трампу

26.01.2021, 10:47
93608

Резолюцію щодо імпічменту експрезидента США Дональда Трампа передали з Палати представників до Сенату. Джо Байден, однак, сумнівається в успіху процедури.

Читайте також: Палата представників США почала розгляд другого імпічменту Трампу

У Сенат з Палати представників Конгресу США в понеділок, 25 січня, передали резолюцію щодо імпічменту експрезидента США Дональда Трампа. Американські ЗМІ показали, як менеджери імпічменту перейшли з приміщень Палати представників до крила Капітолія, де засідає Сенат.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Отже, процес імпічменту формально запущено, утім, за домовленістю між демократами та республіканцями, слухання щодо справи Трампа в Сенаті почнуться на тижні, який стартує 8 лютого.

Нагадаємо, що Палата представників проголосувала за імпічмент 13 січня. Експрезидента обвинувачують у “підбурюванні до бунту”, котре вилилося в штурм Капітолія прихильниками Трампа 6 січня. Зараз Сенат США формально контролюють демократи, проте їм, щоб засудити Трампа, потрібна підтримка 17 республіканців, оскільки за імпічмент мають проголосувати дві третини сенаторів.

Справа Трампа унікальна тим, що вперше в історії США йдеться про імпічмент президента, який вже пішов з посади. Втім, цей судовий процес має не лише символічне значення. Після обвинувального вироку може послідувати голосування щодо заборони Трампу балотуватися знову на посаду глави держави.

Нагадаємо, на початку 2020 року в США вже відбувався процес імпічменту Дональда Трампа, проте тоді Сенат не підтримав усунення президента з посади.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com