У Сенаті США назвали Китай, Росію та Іран новою “віссю зла”

23.10.2023, 18:07
148696

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що Китай, РФ та Іран новою “віссю зла”, з якою Штати повинні впоратися.

Читайте також: Ізраїльський танк обстріляв блок-пост єгиптян: є поранені

Як пише Fox News, 81-річний американський сенатор вважає, що світ перебуває у більшій небезпеці, ніж будь-коли за його життя.

“Це надзвичайна ситуація, коли ми повинні активізуватися й розібратися з цією новою віссю зла – Китаєм, Росією, Іраном, тому що це безпосередня загроза для Сполучених Штатів”, – наголосив лідер республіканців у Сенаті.

Сенатор також назвав Іран головним спонсором тероризму, оскільки той постачає БПЛА Росії. Китай політик звинуватив у підтримці агресорів та нагадав, що президент КНР Сі Цзіньпін заявив про “нескінченну дружбу з росіянами”.

Азійськими союзниками США, на думку Макконнелла, є Японія, Південна Корея та Тайвань. Усі вони зацікавлені в тому, що відбувається в Україні, оскільки знають, що лідер КНР спостерігає за цим. Він наголосив, що “якщо росіяни не будуть переможені, то наступною буде країна НАТО”.

Макконнелл додав, що надання військової допомоги українцям допомагає Вашингтону відновлювати промислову базу, адже завдяки цьому, створюються робочі місця у 38 штатах.

“Тому думка про те, що наша допомога Україні не є корисною для нас, не відповідає дійсності”, – підсумував сенатор.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com