У школах хочуть заборонити ґаджети, – Верховна Рада

22.10.2020, 16:08
87210

На сайті ВР з’явився відповідний законопроєкт. Мета законопроєкту – допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж, переконаний автор законодавчої ініціативи.

Читайте також: Без ялинки та концертів: у Києві відмовились від святкування Нового року

Як інформує Цензор.НЕТ з посиланням на сайт ВР, документ №4226 про внесення змін до Закону України “Про загальну середню освіту” щодо заборони використання мобільних телефонів і інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, надали для ознайомлення та опрацювання в профільному комітеті.

Ініціатором законопроєкту виступив нардеп “ЄС” Олексій Гончаренко.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що школярі замість відпочинку під час перерви сидять у телефонах, через що виникає ще і брак спілкування з однолітками.

На думку автора документа, заборона на використання гаджетів з доступом до інтернету дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також може допомогти вирішити питання з крадіжками дорогих смартфонів.

У пояснювальній записці також зазначається, що прийняття законопроєкту дозволить не створювати перешкоди для отримання освіти іншими здобувачами повної загальної середньої освіти, зокрема, зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж.

Читайте також: “МОН налаштоване навести лад у питаннях фінансування закладів вищої освіти”, – Шкарлет

Крім того, заборона на використання мобільних телефонів дозволить боротися зі значною частиною недоброзичливості, яка спостерігається в закладах (рекет, злодійство, домагання).

У Раді хочуть заборонити використання мобільних телефонів і планшетів у школах 01

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com