У штабі ООС розповіли, скільки триватиме розведення військ біля Золотого

30.10.2019, 20:49
49717

Процес розведення сил і засобів біля Золотого-4 на Луганщині триватиме до 30 днів. Цей час також розраховано на розбирання фортифікаційні споруди.

Читайте також: Тимчасово окуповані Луганськ і Донецьк обов’язково повернуться під контроль України – Столтенберг

Про це в ефірі hromadske заявив Андрій Агєєв, начальник пресцентру операції Об’єднаних сил.

За його словами, відучора, 29 жовтня, коли розпочалося розведення, обстрілів на цій ділянці не зафіксовано. “Людям переживати не потрібно, всі заходи, передбачені розведенням, ці 3 дні, все проходить під безпосереднім контролем, безпосереднім керівництвом представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ – як фізично вони за цим спостерігають, так і за допомогою технічних засобів, квадрокоптери, безпілотники”, – сказав Агєєв.

Очікується, що війська відведуть за 3 доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. “Тому що після цього будуть розбирати позиції, розбирати фортифікаційні споруди, це досить таки тривалий процес”, – резюмував керівник прес-центру.

Напередодні у штабі операції Об’єднаних сил підтвердили, що розведення військ на Донбасі поблизу населеного пункту Золоте-4 Луганської області почалось 29 жовтня. Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що розведення військ на Донбасі, а саме поблизу населених пунктів Золоте і Петрівське відбудеться за 7-10 днів. За словами Пристайка, якщо не буде обстрілів і розведення відбудеться, це “відкриє шлях” до зустрічі “нормандської четвірки”.

1 жовтня 2019-го на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого, того ж дня українська сторона погодилась формулу Штайнмаєра. Після розведення має бути узгоджена дата зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, заявили в Кремлі. В українському Міноборони повідомили, що ЗСУ технічно готові до розведення військ у Петрівському та Золотому. В ОБСЄ заявили, що розведення має початися 7 жовтня, однак цього не сталося: кількома днями раніше бойовики обстрілювали ділянку розведення сил біля цих населених пунктів. Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що для початку процесу розведення тиша повинна протриматися щонайменше 7 днів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com