У Словаччині звинуватили минулий уряд у держзраді через військову допомогу Україні

22.06.2024, 14:04
160691

Уряд Словаччини, відомий своїми проросійськими поглядами, звинуватив минулий кабінет у державній зраді та зловживанні службовим становищем через військову допомогу, спрямовану в Україну.

Читайте також: Окупанти вперше застосували ФАБ-3000 в Україні: наскільки небезпечна російська “цар-бомба”

Як повідомляє Bloomberg, Міністерство оборони Словаччини подало кримінальну заяву проти попереднього уряду, зокрема, проти колишнього міністра оборони Ярослава Надя, заявивши, що тимчасовий кабінет не мав права ухвалювати таке фундаментальне рішення, яке залишило Словаччину без протиповітряної оборони після того, як вона відправила всі свої 13 літаків МіГ-29 в Україну.

“Я особисто вважаю, що Ярослав Надь – зрадник, і це не повинно зійти йому з рук”, – заявив заступник міністра оборони Ігор Меліхер.

Попередня адміністрація на чолі з Едуардом Хегером, союзником Києва у протистоянні російській агресії, не змогла отримати вотум довіри в парламенті й перебувала в режимі тимчасового уряду ще до ухвалення рішення про відправлення військових літаків в Україну.

Надь захищав рішення про постачання МіГів Україні як “юридично обґрунтоване”, оскільки воно було засноване на юридичному аналізі та колективному схваленні уряду. Його союзники стверджують, що кримінальна справа є частиною гібридної війни, що виходить із Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com