У “Слузі народу” хочуть скасувати обов’язковий призов до армії

13.11.2019, 11:12
51907

Скасування призову в армію дозволить Україні створити професійні Збройні сили за стандартами НАТО. Про це розповіла народний депутат від “Слуги народу”, представниця Кабміну у Верховній Раді Ірина Верещук, оцінюючи відповідну заяву міністра оборони Андрія Загороднюка, передає “Обозреватель”.

Читайте також: Кулеба заявив, що Україна раніше вступить в НАТО, ніж у ЄС

Коментуючи можливі терміни створення повністю професійних ЗСУ, нардеп зазначила: “Загороднюк каже, що це не буде зараз, у цьому році і навіть в наступному”. “Маємо стратегічну мету – перехід на професійну армію за стандартами НАТО. Ми повинні до неї прагнути. Це вже багато років обговорюється в суспільстві і на політичному рівні, хто є ефективніше на полі бою – професійний військовий або 18-річний юнак-призовник, якого призвали після школи і відправили воювати”, – заявила Верещук.

За її словами, скорочення призову в армію має бути взаємопов’язане зі збільшенням професійної армії. “Ми розуміємо, скільки потрібно витрат, щоб виховати професіонала. Стандарти НАТО вимагають великих вкладень. За професіоналізацією повинні йти і витрати з держбюджету”, – зазначила депутатка.

“Якщо ми говоримо про професійну армію, то чисельність повинна зменшуватися. Люди повинні виконувати інші обов’язки. Є військово-облікові спеціальності, їх сьогодні треба міняти, тому що ми живемо за лекалами Радянського Союзу. Ми зараз повинні зробити так, щоб уберегти життя військовослужбовців і перемагати на полі бою… Професійна армія не буде більшою. Для цього не буде потреби, тому що воюють зараз бойовими дронами, айті-технологіями. Намагаються зробити все, щоб зберегти життя і здоров’я солдата”, – заявила нардепка. За її словами, процес професіоналізації ЗСУ вже триває: “Я приведу приклад ССО – Сил спеціальних операцій. Вони були створені вже під час бойових дій і доводять свою ефективність”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com