У “Слузі народу” повідомили, коли ВР піде на канікули та чи пройдуть позачергові вибори

29.06.2020, 16:16
76861

Робота третьої сесії Верховної ради завершиться 17 липня: парламент офіційно йде на канікули, проте в монобільшості зараз обговорюють можливість позачергової роботи влітку.

Читайте також: Верховна Рада збирається ввести пільги для автомобілістів

Про це повідомила народний депутат від “Слуги народу” Олена Мошенець, пише “РБК-Україна“. За її словами, у Верховній раді дійсно розглядається можливість скликання позачергових засідань після третьої сесії.

“Але, можливо, це буде вважатися продовженням роботи. Можливо, буде зміна графіка. Зараз розглядається така можливість”, – уточнила Мошенець. Нардеп пояснила, що причиною необхідності ухвалювати закони влітку є кількість законопроектів, які не були прийняті через карантин.

“У нашій фракції обговорювалася можливість проведення ще кількох позачергових засідань, щоб розглянути законопроекти, які необхідно прийняти зараз. Говорили про те, що не вистачає робочих днів, варто було б зібратися. Поки що мова йшла про тиждень з 20 по 24 липня. 20-го навряд чи. А 21 – точно може, адже це все-таки символічна дата. Якраз рік парламентських виборів. Тому, можливо, ми скличемо позачергове засідання 21-го числа”, – розповіла Мошенець. Своєю чергою, заступник голови фракції СН Євгенія Кравчук пояснила, що законодавча робота парламенту може продовжитися тільки за рішенням всіх фракцій. Крім того, за регламентом необхідно буде скликати окрему позачергову сесію, а не засідання.

“Це має бути рішення всіх фракцій, а не окремих депутатів. У разі дуже нагальних питань Верховна Рада може зібратися на позачергову сесію на вимогу президента або 150 народних депутатів”, – повідомила Кравчук. За її словами, у “Слузі народу” не планують довгих канікул. “21 липня будемо робити звіт за рік роботи. Крім того, продовжиться робота над законопроектами в рамках робочих груп”, – додала Кравчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com