У “Слузі народу” прокоментували пропозицію провести у Казахстані зустріч Зеленського з Путіним

12.11.2019, 11:11
51706

Представник уряду у Верховній Раді, народний депутат від “Слуги народу” Ірина Верещук прокоментувала пропозицію екс-президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва щодо проведення зустрічі лідерів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна “тет-а-тет” в Казахстані.

Читайте також: Назарбаєв хоче організувати в Казахстані зустріч Зеленського з Путіним

Верещук сказала журналістам в кулуарах парламенту, що для проведення подібних переговорів потрібно розуміти їхню мету.

“Я знаю, що Нурсултан Назарбаєв вже багато разів і Петру Порошенку пропонував Казахстан як ймовірну платформу для зміни “нормандського формату”, а потім мінського перемовного формату”, – заявила вона.

За словами Верещук, Назарбаєв багато разів хотів “заангажуватися” в переговорний процес щодо Донбасу, “відчуваючи свій авторитет” і “знайомість з Путіним і з колишніми очільниками України, в тому числі Петром Порошенком, а тепер вже і з Володимиром Зеленським”.

“Пан Назарбаєв каже, що пан Зеленський не відкидає такої можливості і в принципі погоджується на це, але я не чула від пана Зеленського, як він коментує даний аспект. Але, тим не менше розумію, що пан Назарбаєв міг би організувати таку зустріч, але поки що незрозуміло, якою буде мета. Якщо мета – лише змінити місце, країну, де зустрітися – то, звичайно, це не потрібно, якщо мета є зустрітися і справді вирішити питання по суті (а ми бачимо вчорашню розмову Путіна та Меркель, в якій вони обговорили “особливий статус”). Я думаю, що якщо мета – обговорити в нормандському чи в іншому форматі “особливий статус”, то нам зустрічатися немає сенсу”, – додала вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com