У Слузі народу пропонують підвищити пенсійний вік: деталі

3.01.2020, 17:48
58611

Найближчим часом підвищення пенсійного віку в Україні не буде, хоча в майбутньому воно неминуче. Про це заявила нардеп зі Слуги народу, глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова в інтерв’ю агентству ″Інтерфакс-Україна″.

Читайте також: В Україні змінять пенсійний вік: деталі

На її думку, в Україні необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку. Наприклад, на 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року.

″Інакше ми своїх дітей прирікаємо на ще гіршу долю і гіршу пенсію″, – стверджує вона.

При цьому глава парламентського комітету заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені.

″Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні в реформі солідарного пенсійного забезпечення. Але які б м’які варіанти ми не придумали, як би ми не старалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку″, – заявила Третьякова.

Разом з тим, вона заявила, що в Україні готується другий і третій рівень пенсійного забезпечення, які будуть запущені відразу для всіх. За її словами, перші генерації пенсіонерів замість щомісячних виплат отримають сконцентрований капітал.

″Ті, хто будуть виходити на пенсію раніше, і у них не буде виходити довічна виплата накопичених коштів, отримає її у вигляді пенсійного відшкодування капіталом, тобто відразу всю суму заощаджень на пенсійному рахунку. Накопичилася тисяча гривень – виплатимо тисячу, накопичилося п’ять тисяч – буде одноразова виплата в п’ять тисяч гривень″, – сказала Третьякова, зазначивши, що завдання вийти на довічне утримання, а не на капітал.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com