У “Слузі народу” розповіли, як далі вчитимуться школярі

5.05.2020, 21:49
71526

У вересні школярі будуть місяць наздоганяти програму, яку пропустили під час карантину наприкінці навчального року. Про це заявив голова парламентського комітету з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак, передає прес-служба фракції “Слуга народу“.

Читайте також: Без останніх дзвоників та випускних: у МОН розповіли, як і коли завершиться навчальний рік у школах

За його словами, відеоуроки по телевізору щодня дивляться мільйони дітей.

“Згодом такі ж проекти почали робити деякі інші країни. Ця ідея є своєчасною і необхідною, а тому успішною… Однак, ми не можемо бути впевненими, що всі діти на 100% скористаються нашою допомогою. Тому перший місяць навчання буде для всіх коригувальним. Тобто ми будемо повторювати все, чого повинні були навчитися за час карантину”, − зазначив Бабак.

При цьому він додав, що з нового навчального року школи можуть перейти до змішаного типу освіти, що коли частина навчального процесу переходити в онлайн-режим.

“По-перше, ми плануємо розвивати онлайн-школу і надалі. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі”, – зазначив глава Комітету.

Він також додав, що уряд створює інклюзивну онлайн−школу.

Читайте також: Дистанційне навчання в Україні: діти нервуються, батьки на межі зриву

“Всі діти, незалежно від можливостей, повинні мати рівний доступ до знань. Саме тому ми вже додаємо до відеоуроків титрування для дітей з порушенням слуху та сурдопереклад. Також почали робити уроки для дітей з порушенням зору − з тифлоперекладом”, − зазначив Бабак.

Ще одним нововведенням з нового навчального року, за його словами, стануть електронні щоденники.

“Паперова звітність як рудимент старої системи повинна зникнути і тим самим істотно полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо потрібна допомога в навчанні”, − додав Бабак.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagraт

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com