У США 15-річний хлопець почав стрілянину в школі. Загинули троє підлітків — поліція

2.12.2021, 16:30
106264
В Оксфордській середній школі в американському штаті Мічиган удень 30 листопада сталася стрілянина. Поліція підозрює, що 15-річний підліток убив трьох однокласників і поранив ще вісьмох людей, серед яких учитель.

Про це повідомляють видання CNN та BBC News Україна.

За словами місцевого шерифа Майкла Бушара, троє учнів школи загинули, ще 8 постраждали. З них троє перебувають у важкому стані з вогнепальними пораненнями. Учителя, якому вистрілили в плече, уже виписали.

Жертвам було від 14 до 17 років. У поліції поки що не знають, чи саме ці школярі були мішенню хлопця. Правоохоронці припускають, що 15-річний підозрюваний скористався пістолетом, який його батько купив напередодні. У вилученій зброї все ще було сім патронів.

Поліція припускає, що підліток проніс зброю до школи в рюкзаку. За словами шерифа, відеокамера в школі показала, що хлопець вийшов із вбиральні з пістолетом, але незрозуміло, куди він пішов далі.

«Ми почули два постріли, і після цього мій учитель забіг до класу, замкнув його, ми забарикадувались, а потім зачинили вікна і сховалися. Найперше, що спало мені на думку, це написати СМС своїй родині, сказати, що люблю їх — про всяк випадок, якщо я помру», — розказує старшокласник Ейден Пейдж.

Шериф каже, що люди зазнали багатьох травм, поки вибігали зі школи. За його словами, більшості надали допомогу на сусідньому стадіоні.

Читайте також: День українського борщу: депутати пропонують встановити нове свято

Правоохоронці знайшли у школі кілька гільз і вважають, що було приблизно 15-20 пострілів. У поліції переконані, що хлопець діяв один.

Підозрюваного 15-річного хлопця затримали через кілька хвилин після того, як влада відреагувала на стрілянину, повідомив Бушар. Підліток не опирався арешту. Його батьки найняли адвоката і не дозволили сину спілкуватися з поліцією.

Хлопця утримують у дитячій колонії округу Окленд — в ізоляторі для неповнолітніх. Його стан перевіряють кожні 15 хвилин, щоб не допустити спроби самогубства, кажуть у поліції.

За словами заступника шерифа, підозрюваному можуть пред’явити звинувачення як дорослому. Однак остаточне рішення про це видасть прокуратура округу Окленд.

Місцева преса пише, що напередодні ходили чутки про можливий напад. Через це декілька учнів з міркувань безпеки вирішили не йти до школи цього вівторка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com