У США назвали дату перемовин з Росією щодо України

28.12.2021, 14:02
108254

Сполучені Штати Америки та Російська Федерація 10 січня проведуть переговори про контроль над озброєннями та ситуацію в Україні.

Читайте також: Нова конституція Лукашенка: у Білорусі оприлюднили проєкт змін до документа

Про це повідомляє AFP із посиланням на Білий дім.

“Сполучені Штати сподіваються на співпрацю з Росією”, – заявив агентству представник американської Ради національної безпеки.

Крім того, очікується, що 12 січня відбудеться засідання Ради Росія – НАТО. Наступного дня, 11 січня, – переговори представників Росії та ОБСЄ.

Про переговори Кремля і Білого дому повідомив “Голосу Америки” посадовець Ради з національної безпеки США: “Коли ми сядемо до переговорів, Росія може викласти на стіл свої занепокоєння, і ми також викладемо на стіл свої занепокоєння щодо діяльності Росії. Ми будемо дотримуватися принципу «нічого про наших союзників і партнерів без наших союзників і партнерів, включаючи Україну». Будуть сфери, де ми зможемо досягти прогресу, і сфери, в яких у нас будуть розбіжності. Ось у чому полягає дипломатія”.

Своєю чергою, у Москві наголошують: остаточних домовленостей щодо всіх аспектів можливих переговорів із США та НАТО наразі не доясгнуто. Заступник голови МЗС Сергій Рябков наголосив, що фінальних домовленостей щодо дат – 10 і 12 січня, немає пише РБК.Росія. За його словами, на зустрічах мають обговорюватися російські проєкти угод, а не “абстракції”, про які говорить Вашингтон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com