У США припускають, що розмова Зеленського з Трампом була прослухана російськими спецслужбами

15.11.2019, 13:10
52319

У США припускають, що телефонну розмову між президентом Дональдом Трампом та послом США у ЄС Гордоном Сондлендом могли підслухати російські спецслужби.

Читайте також: Трамп заявив, що не потребує допомоги України на виборах та самотужки здолає Байдена (відео)

Американці мали бесіду одразу після розмови Трампа із Зеленським та не користувалися безпечним каналом комунікації, пише CNN. “Якщо це правда, то такий дзвінок між послом та президентом є кричущим порушенням заходів національної безпеки, про які попереджують усіх чиновників, зокрема й Сондленда”, – зауважив колишній офіцер ЦРУ Марк Полімеропулос.

“Я не можу згадати за весь час своєї кар’єри, щоби посол у високо контррозвідувальному середовищі, такий як Київ, міг дозволити собі незахищену розмову з чинним президентом. Такого просто не має бути”, – наголосив Полімеропулос. За словами провідного дипломата США в Україні Білла Тейлора, він сам бачив, як Сондленд телефонував до Трампа, а той розпитував у нього про “розслідування”. “Посол Сондленд сказав президенту Трампу, що українці готові рухатися вперед”, – додав Тейлор.

Дзвінок відбувся 26 липня – на наступний день після телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським. Видання зазначає, що ця нова інформація може підкріпити позицію демократів щодо продовження розслідування у справі про імпічмент Трампу.

Слідчі зможуть порушувати питання ігнорування високопосадовцями протоколів безпеки, пов’язаними з конфіденційними повідомленнями. Невідомо, чи був телефон Сондленда зашифрований, але дипломати припускають, що цього не було. Оскільки посли США, як правило, захисту на мобільних пристроях не мають, бо розмовляють з президентом із посольства.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com