У США суд засудив російську шпигунку Бутіну на 18 місяців

26.04.2019, 23:21
22703

Суд у Вашингтоні осудив громадянку РФ Марію Бутіну, яку звинувачують у шпигунстві на користь Кремля, до 18 місяців в’язниці та депортації до Росії після закінчення відбуття покарання. Про це повідомляє The Washington Post.

Читайте також: Трамп відправив військових США на кордон з Мексикою

″Російська активістка, яка виступала за вільне носіння зброї була засуджена до 18 місяців у федеральному суді у Вашингтоні за те, що не зареєструвалася як іноземний агент″, – пише видання.

Американські прокурори просили саме 18 місяців тюрми для Бутіної.

Зазначається, що 30-річна Бутіна звернулася з проханням винести їй рішення щодо ув’язнення з подальшою депортацією після того, як вона погодилася співпрацювати з американськими прокурорами. У грудні росіянка визнала себе винною у змові з вищим російським чиновником, щоб мати доступ до Національної стрілецької асоціації та консервативних політичних кіл США для Кремля з 2015 року, поки вона не була арештована і затримана в липні.

Видання зазначає, що Бутіна стала першою російською громадянкою, засудженою за те, що намагалась вплинути на американську політику напередодні президентських виборів США 2016 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com