У США відмовились розслідувати затримку військової допомоги Україні

14.11.2019, 10:13
52081

Генеральний інспектор міністерства оборони США Гленн Файн не відкриватиме розслідування для з’ясування причин затримки виділення Вашингтоном військової допомоги Україні.

Читайте також: США ліквідовує посаду спецпредставника в Україні, яку раніше обіймав Волкер

Про це повідомляє CNN.

“Ми розчаровані, що Офіс генерального інспектора відмовився розслідувати затримку міністерства оборони допомоги Україні у сфері безпеки, призначеної Конгресом”, – йдеться у листі сенатора-демократа від штату Іллінойс Діка Дурбіна, адресованого Файну.

Рішення було прийняте у зв’язку з побоюванням, що таке розслідування може дублювати або втручатися в розслідування імпічменту, яке відбувається в Палаті представників, йдеться в листі, надісланому сенаторам у середу.

Речник Файна підтвердив, що Офіс генерального інспектора Пентагону надіслав листа кільком провідним сенаторам-демократам щодо цього рішення, але зазначив, що “в міру розвитку обставин наше рішення може змінитися”.

Дурбін та інші американські сенатори двічі – у вересні та в листопаді – направляли Файну запит на проведення розслідування щодо затримки виділення допомоги Україні.

“Ця затримка перешкоджала законним зобов’язанням Пентагону здійснювати військову допомогу Україні в критичний момент, вона провокує серйозні питання про те, чи були представники міністерства оборони залучені в будь-які схеми з надання тиску на політичного опонента (Україну – ред. ). Вкрай важливо, щоб ваше відомство своєчасно провело ретельний аналіз можливої ролі міністерства оборони в цих звинуваченнях і надало ваші висновки комітетам Конгресу з оборони”, – йдеться у листі Дурбіна, адресованому Файну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com