У США військова з Вінниці подолала 10 кілометрів на протезі (відео)

28.10.2019, 21:50
49333

Цієї неділі, 27 жовтня, в США стартував Марафон морської піхоти за участю українських воїнів. Серед тих, хто пробіг дистанцію – Ольга Бенда з Вінниці. Дівчина втратила ногу в Авдіївці, відтак 10 кілометрів вона долала на протезі.Як повідомляє ″Укрінформ″, команда українських воїнів взяла участь в 44-му Марафоні Морської піхоти США.

Читайте також: Кенієць став першою людиною в історії, яка пробігла марафон менш ніж за 2 години

Для воїнів АТО це четвертий забіг в масштабній міжнародній події, яка цьогоріч зібрала понад 30 тисяч учасників з 60 країн світу. А ось на сторінці ″Голосу Америки″ у Фейсбук опубліковано відео з марафону.

Перша жінка в українській збірній – це Ольга Бенда з Вінниці, яка служила військовим кухарем в окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців та втратила ногу від вибуху снаряда в Авдіївці. Разом з ще чотирма учасниками вона подолала дистанцію в десять кілометрів.


Як розповіла дівчина в інтерв’ю ″Голосу Америки″, враження від марафону в неї “фантастичні”. Тим, що вона бере участь в такому марафоні, Ольга хоче спонукати бігати тих, хто з якихось причин постійно відкладає це ″на понеділок″.

На відео разом з Ольгою: Олександр Терещенко – ветеран, кіборг, заступник Міністра у справах ветеранів. Також пробіг 10 кілометрів.

″Можливо все, головне – пробувати, робити та досягати своїх цілей будь-яким маршрутом. Навіть як я – через Америку″, – каже дівчина. Те, що її життя не буде таким, як раніше, й відтак потрібно щось змінювати, Ольга зрозуміла, коли лежала в центральному шпиталі. Тоді вона обирала собі протез замість ноги, яку втратила.

– Я зрозуміла, що потрібно вчитися все робити з нуля, повністю все робити на протезі. Я собі дала слово, що я буду вміти робити все, що я вміла робити на двох ногах: ходити, бігати, дивитися за дитиною, готувати їжу, прибирати та все інше. Я стараюся, і вже декілька своїх ″вершин″ я підкорила.

Водночас, в інтерв’ю ″Армія Інформ″ Ольга Бенда розповіла, що на початку, коли дівчина тільки почала бігати, їй було “дуже непросто”.

– Але мене надзвичайно мотивує мій друг Вадим Свириденко. Він подзвонив мені вже через пів року після мого поранення і сказав, що пора, так би мовити, повертатися до строю, починати займатися бігом. Перші свої 10 кілометрів я пробігла 5 жовтня на змаганнях ″Ветеранська десятка″ в Києві. І це стало переломним моментом, – поділилася Ольга.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com