У США вимагають притягнути Трампа до відповідальності за “тиск” на Зеленського

28.09.2019, 19:14
44287

Понад 300 колишніх співробітників американських спецслужб звернулися до Конгресу з відкритим листом з вимогою притягнути президента США Дональда Трампа до відповідальності за “тиск на іноземного лідера” під час розмови з Володимиром Зеленським та “недобросовісне зловживання владою”.

Читайте також: “Я осушую це болото”: Трамп випустив передвиборчий ролик з Зеленським та Порошенком (відео)

Про це пише “Українська правда” з посиланням на CBS News.

У листі зазначається, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським Трамп “чинив тиск на іноземного лідера” з метою почати розслідування щодо його політичного суперника – Джо Байдена.

У відкритому листі колишні співробітники спецслужб заявляють, що дії Трампа викликають “серйозне занепокоєння щодо національної безпеки”. “Президент Трамп, очевидно, використовував владу і ресурси найвищого поста у країні, щоб отримати додаткове іноземне втручання у наші демократичні процеси. Це було б недобросовісним зловживанням владою. Це також представляло б спробу підпорядкувати національні інтереси Америки особистим політичним інтересам президента”, – заявили учасники групи National Security Action. Автори листа припускають, що будь-які спроби перешкодити інтересам США на світовій арені, засновані на особистій вигоді, “можуть зробити країну більш вразливою перед загрозами”, і заявили, що зовнішня політика Америки “може бути небезпечно спотвореною через задоволення інтересів однієї людини”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com