У США витік секретної військової інформації: інженер просто виніс носії додому

30.07.2023, 14:25
144320

Інженер військово-повітряної бази Арнольд у штаті Теннесі викрав обладнання та секретну інформацію США стосовно 17 військових об’єктів та правоохоронних органів.

Читайте також: У Франції заарештували керівництво заводу чіпів за продаж секретних технологій в Росію

Як пише Forbes з посиланням на ордер на обшук, який має у своєму розпорядженні, 48-річний чоловік забрав додому велику кількість урядових радіотехнічних засобів та носії інформації з секретними даними. Вартість обладнання становить майже 90 тисяч доларів.

“Під час обшуку в його будинку правоохоронці виявили, що він мав “несанкціонований адміністраторський доступ” до технологій радіозв’язку, які використовуються Командуванням повітряної освіти та підготовки (AETC) на 17 військових об’єктах”, – зазначає Forbes.

Вказується, що AETC є одним із дев’яти “головних командувань”, визначених Пентагоном як “взаємопов’язані та доповнюючі, що забезпечують наступальні, оборонні та допоміжні елементи” штабу ВПС.

Під час обшуку слідчі знайшли ноутбук, на якому було відкрите програмне забезпечення, що містило “всю систему зв’язків авіабази Арнольд”. Такоє інженер зберігав у себе USB-накопичувачі з файлами радіопрограм правоохоронних органів.

За даними слідства, цей чоловік, можливо, мав доступ до комунікацій ФБР та агентств штату Теннесі. Наразі цю інформацію перевіряють слідчі Бюро.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com