У США жінка вперше служитиме в елітному спецпідрозділі – “Зелених беретах”

10.07.2020, 22:21
77984

У Сполучених Штатах Америки вперше в історії жінка служитиме в елітному армійському спецпідрозділі “Зелені берети” (Сили спеціальних операцій армії США). Про це повідомляє СNN.

Читайте також: Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Туреччини: про що говорили

“Ви рушаєте вперед і долучаєтеся до знаменитого підрозділу “Зелені берети”, де ви робитимете те, до чого вас готували: ставитиме під сумнів поширені припущення, руйнуватимете перешкоди, ламатимете стереотипи, здійснюватимете відкриття − і досягатимете неможливого”, − заявив на церемонії посвяти командувач Сил спецоперацій США генерал-лейтенант Фран Б’юде.спеціальну підготовку для служіння в спецвійськах.

До слова, Збройні сили США зняли обмеження на військову службу жінок у 2016 році. Попри це “Зелені берети” до цього часу залишалися одним із останніх підрозділів, де їх не було взагалі.

Зазначається, що жінки і раніше успішно проходили навчання з підготовки до служби в Силах спеціальних операцій армії США. Так, у 1980 році капітанці Кейт Вайлдер дозволили завершити навчання, однак, тільки після відповідного рішення суду.

Читайте також: Собор Святої Софії в Стамбулі став мечеттю: деталі

Довідка:

Сили спеціальних операцій армії США – активний та резервний компоненти військ спеціального призначення сухопутних військ США, які об’єднуються під загальним керівництвом Командування спеціальних операцій армії США для виконання різнорідних спеціальних операцій.

Сили спеціальних операцій армії США носять назву “зелені берети”, через головний убір − берет зеленого кольору, який є відмітною особливістю даного роду військ США.

Основним завданням спецрозділу є перешкоджання терористичній діяльності чи соціальним заворушенням за кордоном.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com