У США знайшли спосіб, як послабити російські позиції

25.12.2019, 23:22
57790

Конгрес Сполучених Штатів Америки знайшов спосіб, як стримувати Туреччину та Росію в Середземному морі. Про це інформує The Hill.

Читайте також: В США після поєдинку застрелили кубинського боксера

У США переконані, що позиції країн вдасться послабити, якщо співпрацювати з Кіпром, Ізраїлем та Грецією.

Видання пише, що комплекс таких заходів включений до прийнятого минулого тижня акту про фінансування ряду державних установ до 30 вересня 2020 роки, обсяг якого обчислюється 1,4 трлн доларів.

Мета даної ініціативи – зробити США ключовим гравцем на газовому ринку середземноморського регіону через зміцнення із зазначеними країнами в сферах безпеки і енергетики. При цьому ці заходи будуть спрямовані на ослаблення позицій РФ в регіоні, повідомляє The Hill. Зокрема, мова йде про зміцнення військових зв’язків з Грецією, про зняття збройового ембарго з Кіпру, про підтримку регіональних союзників США в противагу амбіціям Туреччини.

“Це законодавство – за допомогою скасування ембарго США на постачання зброї на Кіпр і розширення необхідної військової допомоги для Греції – вказує на всеосяжний підхід до питання стабільності ключових регіональних партнерів”, – заявив сенатор-республіканець Мара Рубіо.

А сенатор-демократ Боб Менендес назвав законодавство “світанком нового дня для політики США в Східному Середземномор’ї”.

Видання нагадує, що такі заходи були прийняті у Вашингтоні після того, як Туреччина і Лівія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо розмежування морських зон, що викликав різку реакцію Греції і Кіпру. Крім того, наголошується, що угода ставить під загрозу домагання Греції і Кіпру на виявлені в їх виняткових економічних зонах газові родовища.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com