У Стамбулі відкрили мечеть, у якій може вміститись до 63 тисяч паломників

8.03.2019, 15:32
15357

У Стамбулі відкрили найбільшу у країні мечеть. Будівництво святині тривало 6 років, а всередині грандіозної споруди може поміститись до 63 000 людей.

Читайте також: Туреччина пропонує повністю скасувати візи з Росією

Грандіозне будівництво: вчора, 7 березня,  у Стамбулі було відкрито найбільшу мечеть Туреччини. ЇЇ споруджували цілих 6 років. Будівля розташована на пагорбі Камліка, має шість мінаретів та вміщає у собі до 63 000 вірян. Вчора там пройшло перше богослужіння.

Мечеть Камліка. Фото: ERDEM SAHIN

Нова мечеть Камліка є найбільшою в країні, говорить Ергін Кулунк, голова культурної асоціації, яка співфінансувала будівлю. У четвер віряни вперше зібралися на ранкову молитву до святині.

Тисячі мусульман моляться у новій мечеті. Фото: Emrah Gurel

За словами Голови культурної асоціації Ергіна Кулунка, комплекс мечеті включає конференц-зал, бібліотеку та музей. Пізніше планується офіційне відкриття президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Це будівництвом вважається його провідним проектом і має підкреслити престиж очільника країни. Ердоган на прикладі Султана Сулеймана, споруди якого до сьогодні формують архітектурний ансамбль Стамбула, вирішив будівництвом такої масштабної будівлі показати свою могутність та сильну владну руку.

Нова велика мечеть є першою на анатолійській стороні міста.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com