У Страсбурзі розпочинається сесія ПАРЄ без України

30.09.2019, 10:51
44516

Сьогодні, 30 вересня, у Страсбурзі розпочинається осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 4 жовтня. Українська делегація не братиме участі в її роботі на знак протесу проти повернення РФ. Про це повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Українська делегація не поїде на сесію ПАРЄ

Нова делегація України в ПАРЄ була сформована минулого тижня у Верховній Раді, і відразу було оголошено, що вона не братиме участі в осінній сесії через повернення РФ. Наразі відомо, що до Страсбурга їдуть кілька членів нової делегації, які були і в попередньому складі, але вони не зможуть брати участь у роботі сесії та комітетів.

Нагадаємо, на літній сесії ПАРЄ ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення ними принципів Ради Європи. Після цього представники семи національних делегацій на знак протесту оголосили про демарш. Згодом до них приєдналися окремі представники Британії та Швеції.

1 жовтня запланований у ПАРЄ виступ президент Франції Еммануелья Макрона, він також відповість на питання депутатів. Також є пропозиції провести теармінові дебати на тему “Порушення демократичних прав та придушення мирних акцій протесту в Російській Федерації на фоні виборів до Московської міської ради”. Однак остаточно порядок денний затвердять сьогодні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com