У студентському гуртожитку волинського вишу – спалах сальмонельозу

10.02.2021, 15:53
94327

Станом на 7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували п’ятьох студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку.

Читайте також: Коронавірусна хвороба: нові випадки в Україні й на Волині

Стан хворих – середньої важкості.  Постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні. За результатами бактеріологічного обстеження, у всіх  хворих встановлено етіологічну причину захворювання – це сальмонела, – повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі. 

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування. Встановлено, що спалах має побутовий характер, захворілі  вживали привезені з дому м’ясні страви домашнього приготування. Зі слів студентів, страви зберігалися в холодильнику. У студентських їдальнях чи інших закладах громадського харчування не харчувалися.

Захворювання на сальмонельоз, рівень якого  в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу, проведеного фахівцями  лабораторного центру, 22% з числа захворілих пов’язують захворювання з вживанням  м’ясних продуктів, 38% – з вживанням  яєць,  21% – з  вживанням кулінарних виробів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com