У сусідніх країнах готуються приймати біженців з України

24.02.2022, 15:02
112210

У сусідніх з Україною західних країнах готуються до напливу біженців, які уже тепер шукають порятунку за кордоном через вторгнення Росії, яке відбулося в четвер, 24 лютого.

Як повідомляє чеське видання iDnes, у Польщі готують перші пункти для прийому втікачів від війни.

Наразі польські прикордонники не фіксують надмірного напливу охочих перетнути кордон, однак з часом ситуація може змінитися.

“Пункти прийому українських біженців будуть створені найближчими годинами”, – сказав з цього приводу заступник міністра внутрішніх справ Польщі Павел Шефернакер.

Перші вісім таких пунктів будуть створені біля кордону з Україною для забезпечення харчуванням, медичною допомогою та інформацією потенційних біженців.

Допомогти Польщі впоратися з очікуваною хвилею біженців обіцяє Німеччина. “Ми запропонуємо масову підтримку постраждалим державам, особливо нашій сусідній Польщі, у разі великого переміщення біженців”, – заявила федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фазер.

Берлін також готується до прибуття біженців. Німецькі ЗМІ підрахували, що до Європейського Союзу могли б приїхати від двохсот тисяч до мільйона українців.

Як повідомляє румунське видання digi24, міністр оборони Угорщини Тібор Бенко заявив, що його країна повинна підготуватися до прийому десятків тисяч біженців.

У МВС Словаччини відзначили помірне збільшення руху на кордоні з Україною, але припускають, що протягом дня він посилиться.

“Словаччина готова допомогти, ми могли б дозволити доступ людям, які не мають усіх необхідних документів”, – сказав представник МВС Словаччини.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com