У світі змінився епіцентр коронавірусу

27.05.2020, 09:52
73667

У Всесвітній організації охорони здоров’я визнали, що Латинська Америка стала новим епіцентром пандемії коронавірусу в світі.

Читайте також: В Україні продовжує збільшуватись кількість хворих на коронавірус

За словами фахівців ВООЗ, до серпня прогнозується ще більше зростання смертності від COVID-19, зокрема, в Бразилії та інших країнах континенту. Про це повідомляє Reuters.

“Зараз не час країнам послаблювати обмеження”, – сказала директорка організації щодо Північної і Південної Америки і глава Панамериканської організації охорони здоров’я Карісса Етьєн.

Зазначається, що в США і Південній Америці разом зареєстровано понад 2,4 мільйона випадків нового коронавірусу і більше 143 тисяч смертей від ускладнень, викликаних вірусом.

Водночас, за словами Етьєн, Латинська Америка вже обійшла за щоденним ростом захворюваності Європу і Штати.

“Наш регіон став епіцентром пандемії COVID-19”, – сказала вона, додавши, що, наприклад, Бразилії належить пройти довгий шлях, перш ніж там побачать кінець пандемії.

Щоденний рівень смертності від COVID-19 у Бразилії став найбільшим в світі, проте в Університеті Вашингтона попереджають, що загальна кількість загиблих у країні може збільшитися в п’ять разів – до 125 тисяч до початку серпня.

Представники ВООЗ також стурбовані прискоренням спалахів коронавірусу в Перу, Чилі, Сальвадорі, Гватемалі та Нікарагуа.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com