У Сирії загинули спецпризначенці ФСБ Росії

3.02.2020, 16:50
61796

У Сирії нібито загинули четверо офіцерів Центру спеціального призначення ФСБ Росії.

Читайте також: Артилерійський вогонь сирійських урядових військ забрав життя дев’яти осіб, серед загиблих діти

Офіційного підтвердження інформаціє нема, пише Радіо Свобода з посиланням на кілька джерел.

Як зазначається, 2 лютого почали з’являтися повідомлення про загибель російських офіцерів у кількох телеграм-каналах, які пишуть про діяльність силових відомств Росії. Частина з них – прокремлівські.

У цих повідомленнях йшлося, що офіцери потрапили в районі Алеппо під мінометний обстріл. Згодом у каналах з’явилися жалобні фотографії, на яких, як стверджується, портрети загиблих офіцерів і їхні біографії. Де були зроблені фотографії, не повідомляється.

Про загибель співробітників ФСБ в Сирії також написало 3 лютого видання Baza. За його даними, автомобіль росіян підірвався на фугасі, після чого поранені бійці потрапили до рук бійців озброєної опозиції і були вбиті. Baza не розкриває джерело інформації.

Своєю чергою група розслідувачів Conflict Intelligence Team з’ясувала, що принаймні деякі з офіцерів, імена яких видно на підписах до фото, справді служили в ФСБ. Вони також анонсували розслідування про діяльність співробітників ФСБ в Сирії – воно має вийти 4 лютого. Водночас підтверджень загибелі російських офіцерів з інших джерел у CIT поки немає.

Центр спеціального призначення ФСБ – єдиний підрозділ у складі спецслужби, який безпосередньо бере участь у бойових діях. Також бійці цього центру ФСБ забезпечують підтримку оперативникам під час проведення обшуків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com