У таборі Артек раптово померла 15-річна школярка

13.11.2019, 13:53
51947

В анексованому Криму померла 15-річна дівчинка, яка відпочивала в міжнародному дитячому центрі Артек. Про це повідомляє Слідчий комітет РФ у середу, 13 листопада.

Читайте також: “П’ють і черпають воду з калюжі”: в окупованому Криму – екологічне лихо (відео)

″Попередньо встановлено, що вчора (12 листопада, – ред.) увечері школярка лягла спати і сьогодні вранці була виявлена ​​мертвою″, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що дівчинка приїхала в Артек з Махачкали. На місці події працюють слідчі і криміналісти, призначені експертизи для встановлення причини смерті підлітка.

Слідчі допитають “коло осіб з числа вихованців і співробітників табору для детального відновлення обставин днів, що передують смерті школярки”.

Порушено кримінальну справу за фактом смерті дівчинки. При цьому не уточнюється, за якою саме статтею її відкрито.

Російські ЗМІ повідомляють, що це вже другий випадок смерті відпочиваючих дітей в Артеці цієї осені. Так, 12-річний хлопчик, який прибув 23 вересня на відпочинок до табору за путівкою із Санкт-Петербурга, 11 жовтня був госпіталізований в лікарню Ялти з попереднім діагнозом “пневмонія”. Через кілька годин дитина померла.

Кримські слідчі порушили кримінальну справу про заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання професійних обов’язків (ч. 2 ст. 109 КК РФ). Повідомлялося, що вони мають намір вивчити умови відпочинку дитини в таборі і дати правову оцінку надання медичної допомоги хлопчикові.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com