У Техасі оголошено надзвичайний стан: причина

24.08.2020, 22:49
82278

Режим надзвичайного стану введений в штаті Техас в зв’язку тропічними штормами Marco і Laura, які наближаються до його території. Про це в понеділок, 24 серпня, повідомило інформагентство ТАСС з посиланням адміністрацію президента США.

Читайте також: Ізраїль не відкриє свої кордони для українців

Відзначається, що президент США Дональд Трамп схвалив декларацію про введення надзвичайного стану в Техасі. Вона передбачає надання федеральної допомоги на додаток до зусиль влади штату.

“Рішення президента дозволить міністерству внутрішньої безпеки та Федеральному агентству США з надзвичайних ситуацій координувати всі зусилля по ліквідації наслідків стихійних лих”, – підкреслили в Білому домі.

Раніше Трамп ввів режим надзвичайної ситуації в штатах Луїзіана і Міссісіпі, а також в Пуерто-Ріко. За даними адміністрації США, Marco досягне американського узбережжя 24 серпня, а Laura – через два дні.

За даними Національного центру зі спостереження за ураганами США, в даний час тропічний шторм Marco знаходиться в 65 км на південний схід від гирла річки Міссісіпі, максимальна швидкість вітру в його межах становить 18 м / с.

Максимальна швидкість поривів вітру в межах тропічного шторму Laura досягає 26 м / с, шторм знаходиться в 25 км на південь від кубинського острова Ларго-дель-Сур.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com