У центральному апараті ДБР створили підрозділ із розслідування справ Майдану

21.01.2021, 17:26
93352

У центральному апараті Державного бюро розслідувань створили окремий підрозділ з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Про це повдомляє Ukrrain із посиланням на пресслужбу ДБР.

Читайте також: Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014 року

Як інформує   новостворений слідчий відділ має отримати з Генеральної прокуратури України матеріали справ Майдану, відтак продовжить досудове розслідування цих кримінальних проваджень.

«Створення окремого підрозділу стало можливим лише за рахунок перерозподілу та скорочення посад в інших структурних підрозділах Державного бюро розслідувань», – ідеться в повідомленні.

Раніше директор ДБР Роман Труба скаржився, що розслідування справ Майдану, які передадуть ДБР з прокуратури, може затягнутися через брак слідчих. Він пояснив, що закон обмежує кількість працівників ДБР 1500 особами – разом зі слідчими, оперативниками та держслужбовцями.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, 20 листопада 2019 року органи прокуратури припинять досудове розслідування справ Майдану та протягом трьох місяців передають їх до відповідних органів досудового розслідування.

Найрезонансніші справи Майдану: розгін студентів на Майдані 30 листопада 2013 року, розстріл мітингувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014-го, вбивства Сергія Нігояна, Михайла Жизневськог та Романа Сеника, викрадення Ігоря Луценка та викрадення і вбивство 22 січня 2014-го Юрія Вербицького. Водночас є ще понад вісім десятків інших епізодів. Усі вони умовно об’єднані в одну велику «Справу Майдану», і досі ними займався департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

Нещодавно «Український дощ» писав, що в Києві відбувся Національний форум гідності, присвячений революційним подіям 2013-2014 років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram , Instagram.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com