У ЦВК призначили перші місцеві вибори

11.10.2019, 21:10
46615

Перші місцеві вибори в Україні відбудуться вже 22 грудня 2019 року. Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії (ЦВК) у п’ятницю, 11 жовтня.

Читайте також: Новим головою ЦВК обрано Олега Діденка

Місцеві вибори призначено у 86 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

″Розглянувши звернення 21 обласної державної адміністрації щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їхню відповідність вимогам Конституції України і законам України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів і призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах (1 міській, 16 селищних, 69 сільських ОТГ)″, – сказано в повідомленні.

У Вінницькій області такі вибори пройдуть у трьох об’єднаних територіальних громадах, у Волинській області – у двох ОТГ, у Дніпропетровській області – у п’яти ОТГ, у Донецькій області – в одній ОТГ, у Житомирській – в одній ОТГ, у Закарпатській області – у дев’яти ОТГ, у Запорізькій області – у восьми ОТГ, в Івано-Франківській області – у шести ОТГ, у Київській області – у двох ОТГ, у Кіровоградській області – у шести ОТГ, у Луганській області – в одній ОТГ, у Миколаївській області – у двох ОТГ, в Одеській області – у п’яти ОТГ, у Полтавській області – у шести ОТГ, у Рівненській області – у дев’яти ОТГ, у Тернопільській області – у чотирьох ОТГ, у Харківській області – у чотирьох ОТГ, у Херсонській області – у двох ОТГ, у Хмельницькій області – у чотирьох ОТГ, у Чернівецькій області – в одній ОТГ, у Чернігівській області – у п’яти ОТГ.

При цьому Комісія оголосила про початок виборчого процесу до перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 2 листопада поточного року.

У цілому, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тис. осіб.

″Після проведення виборів 22 грудня 2019 року загальна чисельність всіх разом узятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 982″, – повідомляє прес-служба.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com