У в.о. мера Луцька Григорія Пустовіта виявили коронавірус

9.08.2020, 15:20
80839

У виконувача обов’язків мера Луцька Григорія Пустовіта виявили коронавірус COVID-19. Достеменно посадовець не знає, де заразився, але припускає, що це сталося після зустрічі з місцевими підприємцями. Проте він і надалі виступає проти посилення карантину у місті.

Читайте також: Кількість хворих на COVID-19 перевищила 90 млн, вилікувалось майже 12 млн

Про це Григорій Пустовіт написав у соцмережі.

“Робота публічної особи в період карантину передбачає певний ризик. Звичайно, всі повинні дотримуватися дієвих карантинних вимог, але буває по-різному… Так сталося, що і мене не оминув COVID-19. Де це відбулось і коли це сталось, мені достеменно невідомо… Додатково повідомляю, що від неділі, 2 серпня я перебуваю на самоізоляції”, – розповів він.

Пустовіт припустив, що міг заразитися коронавірусом під час прийому громадян, бо деякі люди, за його словами, знімали у кабінеті маски. Але найбільш імовірним джерелом інфекції він вважає, зустріч з підприємцями з Центрального ринку, які прийшли до нього 28 липня і пікетували міську раду протягом 5 годин. Пустовіт каже, що люди не дотримувалися дистанції, а деякі були без масок.

“Разом з тим нікого не хочу звинувачувати. Якщо захворів, винен сам. Думаю, що відтепер працівники міської ради зрозуміють чому я жорстко вимагав від них дотримання масочного режиму та інших обмежувальних карантинних заходів і сам, у першу чергу, їх дотримувався. Це були заходи нашої спільної безпеки”, – написав він.

Крім того, посадовець закликав не зловживати фактом його захворювання та не пов’язувати ситуацію з відмовою місцевої влади від посилення карантину.

“Не дивлячись на те, що я захворів на COVID-19, я продовжую, як і раніше, виступати рішуче проти спроби необгрунтованого та безпідставного внесення нашого міста Луцьк до “червоної” зони епідемічної небезпеки, і як наслідок можливого створення суттєвих проблем і незручностей для лучан”, – підсумував Пустовіт.

До слова, Луцьк тиждень перебував у “червоній” зоні карантину. Але місцева влада відмовилася посилювати карантин. 7 серпня Державна комісія віднесла Луцьк до “помаранчевої” зони, яка передбачає не такі жорсткі обмеження.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com