У в’язниці окупованої Макіївки зарізали полоненого українця: Денісова оприлюднила заяву

12.11.2021, 20:32
104988

У Макіївській виправній колонії №32, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області, помер полонений 37-річний Руслан Макарець, якого окупанти засудили до 13 років в’язниці за нібито “шпигунство” на користь українських спецслужб.

Читайте також: “Діяли як злочинці”: Саакашвілі побили при перевезенні в тюремну лікарню

Про це повідомила українська омбудсменка Людмила Денісова.

“Смерть Руслана Макарця настала в результаті завдання йому ножових поранень… Висловлюю співчуття рідним та близьким Руслана”, – написала Денісова.

Вона звернулася до очільниці місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жіллетт з проханням здійснити візит до Макіївської виправної колонії №32, щоб перевірити обставини загибелі українського громадянина та дотримання прав інших утримуваних осіб.

“Звертаюся до представниці України в робочій підгрупі із гуманітарних питань у ТКГ в Донецькій та Луганській областях Галини Третьякової та координаторки в цій підгрупі від ОБСЄ Шарлотти Реландер терміново вжити заходів реагування на факт смерті українського громадянина та розблокування процесу звільнення всіх незаконно утримуваних в ОРДЛО громадян України. Цей процес має бути невідкладно відновлений, адже під загрозою життя сотень наших співгромадян”, – заявила Денісова.

Українська омбудсменка нагадала, що Руслана Макарця окупанти затримали 22 березня 2019 року в окупованій Горлівці. Після чого його незаконно було засуджено так званим “Верховним судом ДНР” до 13 років ув’язнення за нібито “шпигунство на користь українських спецслужб”.

Денісова каже, що українська влада намагалася звільнити Руслана з полону, проте процес обміну полоненими не відбувається через те, що РФ блокує реалізацію мінських домовленостей. Востаннє дев’ятьох незаконно позбавлених волі громадян України з тимчасово окупованої території Донецької області передали 16 квітня 2020 року.

“Наразі підконтрольні РФ незаконні збройні формування в ОРДЛО утримують у в’язницях 301 громадянина України: 224 – в Донецькій та 77 – в Луганській області. Від початку року у колоніях на Донеччині через злочинну бездіяльність окупаційної адміністрації загинуло четверо громадян України“, – повідомила Денісова.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com