У Варшаві українки влаштували гучний прийом російському послу “на честь” 9 травня (відео)

10.05.2024, 09:08
158492

Десятки українських жінок у четвер, 9 травня, зібралися біля пам’ятника радянським солдатам у Варшаві, щоб зустріти посла Росії Сєргія Андрєєва, який за традицією приїхав покласти вінок до меморіалу. Українки у білому закривавленому вбранні з написами українських міст, які окупанти намагаються зрівняти з землею, супроводжували російську делегацію гаслами й вигуками “терористи” та “фашисти”.

Читайте також: Україна розпочне новий контрнаступ – Financial Times

Про це пише “Укрінформ”.

Російський посол прибув в супроводі великої кількості охоронців та під пильним наглядом поліції. Андрєєв поклав квіти до пам’ятника і швидко ретирувався з місця подій.

Навколо пам’ятника також зібралась невелика група проросійських активістів й дипломатичних представників Росії та Білорусі. Вони влаштували невеликий мітинг біля меморіалу, під час якого закликали Польщу не втручатися у війну з Україною та покращити відносини з РФ.

Польські та зарубіжні журналісти, які висвітлювали цю подію, запитали в російського посла, чому Росія вбиває невинних українців.

“Росія не вбиває невинних”, – коротко відповів Андрєєв.

Коли посла попросили пояснити звірячі вбивства мирних жителів Бучі, він заперечив і сказав, що “то була інсценізація”.

Журналісти зазначили, що охорона Андрєєва жорстко відштовхувала репортерів та називала їх провокаторами, що призвело до невеликої сутички.

Завадити  російському послу провести черговий спектакль з “вшанування пам’яті” намагалися від самого ранку 9 травня. На площі, що веде до пам’ятника, невідомі зробили для посла “червону доріжку” – розлили бутафорську “кров” і поклали “кістки”, щоб він був змушений йти “по крові й кістках вбитих українців”. Однак правоохоронці завадили активістам здійснити цю акцію й розчистили площу до приїзду Андрєєва.

У коментарі журналістам одна з учасниць акції Емма Загинайко розповіла, що їхні дії – це голос жінок, який лунає, щоб світ не забував про трагедію України.

“Мета нашої акції – щоб нас почули, щоб про нас не забули, щоб наш голос у цивілізованому світі був гучним”, – наголосила активістка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com