У Великій Британії почалося прощання з королевою Єлизаветою II (відео)

12.09.2022, 20:00
127318

У шотландському Единбурзі розпочалася церемонія прощання з королевою Великобританії Єлизаветою II

Близько 16.30 за київським часом британський король Чарльз ІІІ очолив процесію з супроводу труни королеви Єлизавети ІІ від резиденції Голірудхаус до Единбурзького собору (собор Святого Егідія).

Зазначається, що громадськість зможе вшанувати пам’ять Її Величності протягом 24 годин. Потім труну доставлять до Букінгемського палацу в Лондоні, де вона перебуватиме до дня похорону у Вестмінстерському залі наступного понеділка.

Читайте також: Німеччина змінює правила перебування для українців від 1 вересня: деталі

До Чарльза приєдналися принц Ендрю, принц Едуард, принцеса Анна та її чоловік віце-адмірал сер Тім Лоуренс для фінальної ходи до собору Святого Джайлса перед службою, присвяченою життю Єлизавети II та її зв’язку з Шотландією.

Труну, задрапіровану королівським штандартом у Шотландії та прикрашену вінком із квітів, везли його на катафалку Королівською миле, де зібралися тисячі доброзичливців.

Камілла, яка тепер є королевою-консортом, і графиня Уесекська прямували за ними на машинах для молитовної служби та роздумів.

Глядачі аплодували, тримали телефони вище, щоб сфотографувати момент, і коли катафалк проїжджав повз, лунали крики “Боже, благослови королеву”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com