У Верховній Раді перенесли розгляд нового закону про трансплантацію до 2020 року

28.02.2019, 21:46
14265

28 лютого, Верховна Рада України прийняла закон №9461-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині”. За відповідне рішення проголосували 231 депутат. Про повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Читайте також: Рада ухвалила зміни щодо членства в НАТО

Відзначається, що комітет Верховної Ради України з охорони здоров’я допрацював проект закону про трансплантацію №9461-д і вніс його на розгляд народних депутатів. У ньому передбачена відстрочка введення в дію нового закону трансплантації до 1 січня 2020 року, що дозволить пролонгувати до 31 грудня 2019 року Закон про трансплантацію, який діяв раніше. Це дозволить уряду розблокувати припинену в даний момент трансплантацію органів через неготовність держреєстрів.

Закон про посмертне донорство (№2427) був прийнятий Верховною Радою в травні минулого року. Документ вступив в чинності 1 січня 2019 року, тоді ж втратив чинність закон про трансплантацію, який діяв раніше (№1007). Однак деякі норми закону виявилися нереалізованими, так як інформаційної системи трансплантації не існувало. Через це парламент збирався відстрочити до наступного року вступ нового закону в силу, проте відповідне рішення так і не було прийнято.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com