У Верховній Раді прослуховуватимуть нардепів

9.09.2019, 19:31
41156

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроєкт №1009 президента Володимира Зеленського про дозвіл прослуховувати народних депутатів.

Читайте також: Верховна Рада направила до Конституційного суду законопроект про зменшення кількості депутатів

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні в понеділок, 6 вересня. Документом пропонується вилучити норму “Про статус народного депутата”.

Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань рекомендується дозволити самостійно знімати інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

Крім того, з Кримінального процесуального кодексу вилучаються так звані “правки Лозового”, які були ухвалені в 2017 році, про порядок обчислення і продовження термінів досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Читайте також: Верховна Рада України проголосувала за зняття депутатської недоторканності

Крім того, пропонується надати слідчому судді, суду під час оголошення рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою право не визначати розмір застави в кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com