У Верховній Раді України придумали, як працевлаштувати громадян пенсійного віку.

2.03.2021, 11:31
95080

У Верховній Раді України придумали, як масово працевлаштувати пенсіонерів. Там зареєстрували законопроєкт №4688 щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку, – повідомляє Znaj.ua.

Читайте також: Українські пенсіонери почнуть отримувати е-пенсію

Ініціатором документа виступає нардепка від фракції “Слуга народу” Елла Рєпіна. Авторка законопроєкту переконана, що держава повинна створити відповідні можливості для працевлаштування осіб пенсійного віку.

Очікується, що відповідні заходи дозволять, з одного боку, збільшити доходи таких осіб і підвищити рівень їх життя, а з іншого – зменшити соціальну напруженість у суспільстві.

Передбачені зміни до статті 8 Закону “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” в частині зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для осіб пенсійного віку, які одержують, відповідно до закону, пенсію за віком.

Відповідно до нього, єдиний внесок для роботодавців, у яких працюють такі пенсіонери, встановлюється в розмірі 9,573% бази нарахування єдиного внеску, яка включає основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т.ч. в натуральній формі відповідно до закону, і суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільноправовими договорами.

Водночас максимальна сума єдиного соціального внеску у 2021 році становить 22%. Очікується, що завдяки законопроєкту розширяться можливості для підвищення доходів осіб пенсійного віку і зменшення соціальної напруги в суспільстві.

Крім того, його метою є створення матеріального стимулу для роботодавців при прийомі на роботу осіб пенсійного віку, а також збереження працевлаштування таких осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com