У Відні розпочалися газові переговори України і РФ

26.12.2019, 14:50
57847

Сьоогодні, 26 грудня,  у Відні розпочалися переговори української і російської делегацій, спрямовані на формалізацію і виконання домовленостей про співпрацю в газовій сфері. Про це повідомляє Інтерфакс−Україна.

Читайте також: “Нафтогаз” і “Газпром” планують сьогодні остаточно узгодити умови транзиту газу

“У Відні розпочалися російсько−українські переговори щодо газу відповідно до Протоколу від 20 грудня”, повідомив журналістам представник “Газпрому”.

Підписаний 20 грудня в Мінську міжурядовий протокол Україна−РФ−Єврокомісія передбачає пакетну угоду з виплатою “Газпромом” “Нафтогазу” $ 2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, відмова сторін від існуючих позовів, включаючи врегулювання штрафу Антимонопольного комітету України на $ 7,4 млрд, і підписання транзитної угоди на п’ять років (2020р. − 65 млрд куб. м, 2021-2024 − по 40 млрд куб. м) з можливістю його продовження на десять років.

В “транзитної” частини пакета документів необхідно підписати міжоператорських угоду про приєднання мереж (interconnection agreement) між ОГТСУ і “Газпромом”, а також договір між “Нафтогазом України” і “Газпромом” на організацію транспортування з подальшим транспортним угодою між НАК і ОГТСУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com