У відомих солодощах “Вацак” виявили смертельний вірус (відео)

7.07.2019, 11:47
32131

Розкішний маєток з басейном та охороною, земельні ділянки, незадекларовані Maserati рідкісних відтінків – усе це належить “простому” кондитеру з провінційного Могилева-Подільського Геннадію Вацаку. Чи правда, що мільйонер, а за сумісництвом обласний депутат заробив королівські статки на здоров’ї любителів дешевих солодощів – розслідувала  знімальна група “СтопКору”.

Читайте також: Дієтолог розповіла, чому українці мало живуть

Нагадаємо, серце кондитерської імперії Геннадія Вацака знаходиться на Вінниччині – в Могилеві-Подільському. Бізнесмен також є депутатом і секретарем комісії із запобігання корупції місцевої облради, щоправда, за офіційними даними, прогуляв 94% усіх засідань. Позатим за величиною статків провінційний “Наполеон” не поступається столичним олігархам.

Натомість, як вдалося з’ясувати, в самому Могилеві до кондитерських талантів Вацака та якості його продукції ставляться з недовірою. Щоб перевірити безпечність цих кондитерських виробів, знімальна група “СтопКору” придбала кілька одиниць та разом із тортами інших виробників віддала на експертизу, результати якої вражають.

В Україні Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи є провідною установою, адже тут проводиться  діагностика безпечності харчів. Саме сюди виробники з усієї України везуть свою продукцію, щоб переконатися, що в ній немає отруйних речовин. Тож в інституті ще до видачі результатів нам повідомили: з натурального у тортах “Вацак” лише борошно, все інше – хімія, проте вона задекларована виробником.

На перший погляд, в експертних висновках все начебто відповідає нормам. Окрім одного показника – Staphylococcus aureus.

“До лабораторії було надіслано 7 зразків кондитерських виробів”, – розповідає завідувач науково-дослідного бактеріологічного відділу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Тамара Козицька, – “У чотирьох зразках було знайдено стафілокок, який становить загрозу для здоров’я людини. Стафілокок викликає харчові токсикоінфекції, які можуть закінчитись навіть летально”.

Читайте також: Дієтологи розвінчали сім найпоширеніших міфів про яйця

Отже, небезпечна бактерія, що зачаїлась у тортиках Вацака, може викликати широкий діапазон захворювань, починаючи з легких шкірних інфекцій та закінчуючи абсцесом, смертельно небезпечними захворюваннями, такими як пневмонія, менінгіт, інфекційно-токсичний шок і сепсис.

Тож знімальна група “СтопКору” знову вирушає на Вінниччину, щоб попередити про смертельну небезпеку для споживачів. Далі – у сюжеті.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (5)

  • Наконечна о.м 09.07.2019 о 23:48

    Я незамічала що так можливо але одруєня виникає і то конкредне

  • Конкуренція більш нічого

  • Це все брехня.Дуже смачні тортики ми їх часто купуємо.

  • І скільки ж було летальних випадків? Скільки в реанімації? Я – не фанат купованих тортів, але… Медіа мають бути чесними, чи… Це інша професія?

  • Брехня, конкуренція душить. Дуже смачні торти. Хай спец кори на вокзалі в Києві рошен похавають він безпечний і дешевий тай зберігається належним чином на вулиці.

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com